viernes, 29 de mayo de 2015

'Dibuix a les fosques', d'en Jaume Benavente: es gaudeix i ens atrapa

           
    'Dibuix a les fosques' no desmereix l'excel-lent novel-la anterior d'en Jaume Benavente, 'El quadern de Nicolaas Kleen', també protagonitzada per la inspectora Marja Batelaar.

    Encara que el començament és lent, rutinari i amb poques alegries narratives, a poc a poc, l'atmosfera d'intriga, perfectament dibuixada per l'autor, ens va rodejant per deixar-nos sense alè.

    Més que una història negra, l'obra és una xarxa complicada de suspens i intriga psicològica on, assabentar-nos de qui és l'assassí, és tan important con conèixer quins secrets envolten les víctimes i els seus mons estranys.



   La inspectora policia d'Amsterdam Marja Batelaar és una creació quasi única per la construcción perfecta del personatge i les circumstàncies personals de la seva vida, difícil i alhora interessant.

    La veritat és que Benavente sap mantenir la tensión durant quasibé tota la novel-la, ens guanya, ens captura, amb els seus fills literaris; ens atrapa amb la més que cuidada trama; i ens deixa el record d'un llibre bo de bon de veres. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario