viernes, 15 de enero de 2016

'L'ombra del sabre', d'en Jordi Sierra i Fabra: maleïts generals corruptes, viciosos i assassins

    El segon cas del peculiar inspector Hilari Soler, el menys franquista dels policies de la dictadura, neda dins un mar de butrícia militar i política. Aquest cop directe al clatell millora encara la primera part de la nissaga, l'excel-lent 'La mort del censor'.

    L'assassinat del conductor d'un general, d'un tret al cap, de dia, a la Plaça del Diamant, es el començament d'una complicada investigació que el portarà a enfrontar-se amb l'amic de l'ànima del 'Caudillo': el totpoderós general Aramburu.

    Tanmateix Soler, antifranquista, culte i amant de la cultura catalana, no descansarà fins a descobrir la conxorxa que envolta al militar, el seu fill, un bordell de nenes, un assassí d'elit i un esmunyedís lladre.

    L'atmósfera de l'Espanya de l'any 1963 és gris i ofegadora. Hi ha pilars que no es toquen, com el militar, encara que s'amagui darrere una actitud hipòcrita i falsa. Hi ha límits que no s'han de travessar per això dels valors de la 'Cruzada'. Hi ha gent intocable. Però en Soler i el seu company -un jove tímid i a la vegada valent subinspector- no s'aturaran passi el que passi i caigui qui hagi de caure.

    Novel-la negra amb càrrega social, amb una potent crítica total, i uns poderosos protagonistes i esdeveniments. Per gaudir fins a la mort.

No hay comentarios:

Publicar un comentario