jueves, 9 de enero de 2020

'Hotel Metropole': excel-lent novel-la d'espies d'en Sebastià Bennasar

    'Hotel Metropole', d'en Sebastià Bennasar, és una excel-lent novel-la d'espies, guerra freda, sentiments, melangia i acció.

    El nivell literari i el ritme d'aquest llibre són esfereïdors. Hi ha ànima i molta passió. És un thriller que explica la fugida de Lisboa d'una família jueva perseguida pels serveis d'intel-ligència nazis durant la Segona Guerra Mundial.

    Alhora aquesta història es trasllada a l'època actual de la mà de la seva protagonista, la senyoreta Fürts, que la hi explica al jove escriptor mallorquí Manuel Servera a l'Hotel Metropole de Lisboa on ha quedat allotjat a la força, el dia de cap d'any, per la sobreocupació del seu vol a l'Illa.

    Les aventures de la dona alemanya per escapolir-se conformen una narració plena d'intensitat i jocs d'espies. Mentre que en el moment actual, amb en Manuel i la ja vella alemanya, integren un quadre preciós sobre la capital de Portugal, els sentiments, la melangia i el sentit de la vida.

    Per a mi és un dels llibres més rodons del gran escriptor mallorquí. No el vols acabar mai. Deixa un gust de mitja felicitat a la boca i una sensació de que el futur pot ser una bella promesa. Molt recomanable. Amb uns personatges de primera categoria. 

    Una joia literaria que s'ha de llegir, sí o sí!

No hay comentarios:

Publicar un comentario