jueves, 11 de abril de 2019

'Els àngels em miren', d'en Marc Pastor: la millor de l'any

    Marc Pastor és un dels millor escriptors de novel-la negra de l'actualitat. Si ja va fer esclatar el gènere criminal i fantàstic amb 'La mala mujer', 'Bioko' i 'El año de la plaga', amb 'Els àngels em miren' ha donat forma a una obra potser insuperable.

    Dins una història boja i tèrbola, Pastor ha aportat el seu toc especial -i poderós- a una narració amb gust al millor Andreu Martín i Albert Sánchez Piñol. Ha creat un protagonista, caporal dels Mossos, amb un passat més que esfereïdor nascut en circumstàncies sobrenaturals a la Guinea Equatorial

    Resulta que Abraham Corvo posseeix uns poders molt especials i que haurà de menester per empaitar un assassí en sèrie malaltís, que s'esmuny inexplicablement i fa servir símbols satànics per assolir una estranya meta.

    A l'acció dels policies per descobrir-lo, després de massacrar dues nines a Sant Andreu, es barregem envejes i odis entre els diferents grups investigadors dels Mossos, i les dèries dels seus caps, diversos, diferents, fatxendes, altius i mandrosos.


    A més, un psicòpata engarjolat, germà d'una de les assassinades, farà servir màgia negra per venjar la mort de la seva germana. Una forma de fer esclatar el que anomenen Senyor Matanza.

    En definitiva, la millor novel-la que he llegit el 2019. Perquè barreja escenes de Seven i 'El silenci dels anyells' amb el món d'en Sánchez Piñol i Andreu Martín, juntament amb moments terribles, on la por més bàsica i ancestral, i la sang més terrible, ho embruten tot.

    Bestial, no recomanat per a lectors llepafils, pomots o bledes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario