viernes, 20 de diciembre de 2019

'Purgatori', de David Marín: novel-la negra rodona, quasi perfecta

    'Purgatori', de David Marín, és una novel-la negra rodona, quasi perfecta. Li varen lliurar el X Premi Crims de Tinta, un reconeixement de prestigi més que merescut. Aquets guardons són d'una qualitat que fressa la perfecció.

    La història, on es barregen vells contes de bruixes amb crims brutals, atrapa de bon començament. L'aparició d'un mossèn assassinat en estranyes circumstàncies farà que el sergent Salvador Rull, dels mossos de Balaguer, investigui a un petit poble del Pallars Jussà i a Barcelona.

    Rull, que passa temps a l'hort de casa seva quan no treballa, s'ajudarà del cínic caporal Coscubiela 'Cosqui', i de l'agent, formada a l'Haia' Núria Riu, que ben bé odia la tranquil-litat de la muntanya lleidatana.

    A la trama del llibre s'uniran les caceres de bruixes al segle XVI a la Vall Fosca; l'habilitació del capellà mort, el pare Moragues, per practicar exorcismes i la seva relació -fosca i amagada- amb els seus germans, uns rics hotelers.

    L'amor, la passió, els dubtes, l'extorsió i la nit barcelonina, juntament amb un grapat de gent de poble superticiosa i tancada, faran la resta en una història perfectament escrita i amb uns personatges del tot reals. No hi ha herois. I hi ha dolents fàcilment identificables per practicar la mentida i el joc brut inherents a la societat actual.

    Boníssima. Molt recomanable. Es disfruta des de la primera pàgina amb passió i divertiment. La novel-la té ànima i força.

No hay comentarios:

Publicar un comentario